Přeskočit na hlavní obsah

Kuba 16 - Varadero

Rano jsme meli zase brzkou vstavacku, pac nam mel jet v 8 autobus a tak jsme se rychle pobalili a zaptali jsme se asi v 6:30 zda neni mozne zavolat taxi. Pan vsak tvrdil ze takle brzo ty vychcanci nepracujou a tak jsme museli pesky v desti s bagazi.

Po prichodu na autobusak to byla zase kubanska klasika check in mel bejt 7:15 ale cekali jsme az do 8:15, nez nas pani byla ochotna obslouzit. Zajimave na tom bylo, ze autobus mel jet uz v 8 ale jako vsechno tady moc nespechal a prijel tak v 8:45. Mezi cekanim jsem aspon skaknul ven pro zapecene sendvice a nakou limonadu.

Po zaplaceni jsme zase cekali pro zmenu na ulozeni zavazadla, ktere stalo 1 peso, pri cekani jsme se zacli bavit s jednou cernoskou z Holandska, ktera rikala, ze je tu tu pro ni vtipne, jelikoz si ji pletou s Kubankou a turisti se ji furt na neco ptaj. V autobuse jsme pak zjistili, ze se ty zavazadla nemusi davat do te uschovy a je to jen zpusob jak vybrat dalsi penize. Staci si asi jen trvat na svem a nacpat bagl ridici at ho da do kufru.

Cesta klasicky kubansky trvala nakonec misto 3 hodin 4,5 hodiny a byla zase celou cestu zima. Jedine nove zpestreni byly filmy ktere kubanci poustili. Jeden z nich byl totiz zombie film natocenej v Havane a byla to celken sranda :) Doprucuji


Po vystupu ve Varaderu nas odchytnul nakej deda s tim, ze ma ubytko za 20 cuc a tak jsme to usmlouvali na 18 a sli jsme bydlet. Vyhoda je ze bydlime u autobusaku, coz v tom desti bylo asi rozhodujici, ale na druhou stranu to neni zas zadnej luxus a pokoj je bez oken a bydlime vlastne v takove predsini za domem.

Pak uz jsme sli obhlidnout mesto a plaze. Bohuzel furt chcalo a tak jsme zapadli do restaurace, kterou nam poradili nemci bydlici vedle nas.

Jidlo vypadalo dobre, ikdyz bylo klasicky bez chuti. Po jidle jsme se chteli jit projit ,ale potkali jsme kluky z Vinales a tak jsme s nima dali pivko na rozloucenou, jelikoz zrovna odjizdeli a pak uz jsme se sli projit po plazi.

Plaze klasicky nic moc na to, ze by to mel bejt mistni nejvetsi hit. Je tu akorat spousta rusaku.
Nicmene jsme sli celkem  dlouho, nez jsme se rozhodli vratit po druhe strane ostrova, kde je jen velka silnice a kolektory splasku od hotelu. Tato druha cesta slouzi asi jen mistnim, kdyz jezdej do hotelu za praci... Na druhou stranu tu maji dokonce takovou pidi horsou drahu.
Ve meste jsme pak nakoupili nejake jidlo a Havanu, jelikoz jsme nemeli zadnej plan a tak ze se proste opijem u hrani karet.

Na planu jsme zacali pracovat hned po prichodu a za chvilku byl clovek uz celkem opilej. Nekdy asi v deset prisla nemka z vedlejsi chatky, zda s nima nechceme jit do mesta, jelikoz jsme je pred tim zvali na karty. No nevahali jsme a vyrazili jsme s nima do mesta.

Cestou jsme zjistili, ze oba se zabyvaji obcanskym inzenyrstvi a ze jsou jen kamosi. Pak uz jsme dorazili do mistniho klubu The Beatles, kde hraje kazdy den revivelova kapela, ktera hraje vsechny zname rockove pisnicky. Otocili jsme kazdej jednon kolo s pivama a pak jsme se presunuli o par ulic jeste dal, kde se na bocni silnici tancila salsa a vyhravala hudba a bylo tam strasne moc lidi. S nemkou jsem se pokousel tancovat salsu, ale pres vsechen ten alkohol a jeji i mou nemotornost nam to neslo. Pak uz jsme sli zpatly do nasi casy a jeste jsme dopijeli spolecbe rum do 2 do rana a pak jsme slin spat.

Za co:  Kolik v CUC:
ubytovani za santa claru 18
autobus do Varadera 22
manipulace s baglama na autobusu 2
obed 12
voda 1,5
pivo 2
voda a chipsy 9
pizza a pivo 8
pivo s nemecema 26

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sri Lanka 14 - Prejezd do Galle

Rano jsme vstavali opravdu brzy, asi ve 3 rano. Byla tma a zima a na autobusak jsme se dostali celi rozlamani. Bali jsme se, ze bude vsude tma a zadni lide, ale par pekaren okolo autobusaku jelo opravdu nonstop pro lidi, co byli asi stejne sileni jako my a potrebovali se nekam v tuhle hodinu dostat. Za ctvrt hodiny autobus prijel, tak jsme hodili krosny do zavazadloveho prostoru a sli si vybrat mista. Doufali jsme, ze se bude dat v autobuse spat, ale opak byl pravdou. Vsechna okenka byla zavrena, ale dvere u ridice byly stale otevrene, a tak jsme meli po ceste dostatek studeneho vetru a o okenka se opirat nedalo, jelikoz mistni cesty a styly rizeni by vam spis vytvoril modriny na cele nez blahodarny spanek. Takze nezbyvalo, nez zkusit zavrit oci, o nic se neopirat a doufat, ze upadneme do komatu. To se nam nakonec podarilo. Nekdy v pul seste jsme se probudili, a tak jsem se kouknul na navigaci, kolik nam do Galle jeste zbejva. Se zdesenim jsem zjistil, ze ac je to primy spoj z Hatton

Kuba 17 - Varadero

Tentokrat jsme nevstali rano, ale az ve 12 a vydali jsme se vlastne rovnou na obed do restaurace, jako predchozi den a dali jsms si kvuli silne kocovine to same, jelikoz vcera to bylo dobre a byla toho hromada. Dnes to ovsem byla slabota. :( Pak jsme se sli tak nejak poflakovat po meste a zkusili jsme konecne plaz, bohuzel zaclo zase pršet a tak jsme si sedeli pod strom a cekali jestli neprestane prset. To se nestalo, ba naopak dest jeste zesilil a tak jame sli zpatky do naseho kutlohu s tim, ze nakoupime piva a chipsy. V kase jsme cas stravili popijenim a hranim a to az do vecera, kdy se vycasilo a tak jsme sli jeste k vode kousek od nas, kde byly palmy. Po koupacce jsme dali sraz s holkam z Vinales a sli jsme na veceri opet do te nasi restaurace, ta bohuzel uz nebyla dobra ani napotřetí, jelikoz jsem si dal hovezi a to bylo opravdu osklive a podrazkoidní. A tak jsme radsi nakoupili pivk a sli jsme hrat k holkam Monopoly, pac prej maj velkou hezkou kasu s terasama at

Sri Lanka 08 - Batticaloa a Arugam Bay

Rano jsme sice vstali brzo, ale nez jsme se zabalili a dali si caj, tak uz bylo skoro 10. Pri placeni jsme nezazili, zadnej velkej sok, za pokoj byla cena  1500 , za snidani 400, jen pak za tri konevky caje chtel 750 LKR, coz se nam nelibilo a sam to pak srazil alespon na 600 LKR, aby se nereklo. Dohromady tedy 4000 LKR za dva dny. Po placeni si nas odchytly dve Němky, ktere byly vedle ubytovane a prislo jim divne, ze jim nabizi vylet po zriceninach tuk tukem za cenu jen samotnych listku, a tak jsme jim prevypraveli nas pribeh s tim, ze je to bez listku a ze nam nekdo ve meste povidal, ze je to hodne prepalena cena a melo by to byt lacinejsi. Coz zaslechl i nas domaci a cestou se nas pak snazil presvedcit, ze muz co nam to rikal je opilec a lhar a ma nekolik deti a zena mu utekla, a tak pomlouva kde muze a ze to jde sehnat sice lacineji, ale ze bychom urcite nevideli vsechno. Coz jsme mu odkejvali, jelikoz jsme se nechteli poustet do zadnych dalsich sarvatek, ktere by v nasem pripade