Přeskočit na hlavní obsah

Kuba 15 - Santa Clara

Nastesi jsme neumreli a ve 2:30 rano jsme byli jiz v Santa Clare. Cestou nas taxikar samozrejme nabral dalsi lidi, takze jsem tam  sedel namackanej jak sardinka. Vlada sedel vepredu, aby predstiral, ze je evropsky pritel jeho sestry a nejedna se o placenou sluzbu. Mel jsem stochuti toho ridice zabit, celou dobu hrala ta jeho cubansko/spanelska srackohudba a klimatizace byla ohulena tak, ze i pres mikinu, kalhoty a dva satky jsem mel pocit, ze umru zimou.

No po prijezdu jsme si sedli do parku a netrvalo anippet minut a uz u nas byly mistni holky ktere nejrdiv sondovaly, zda jsme meli kubanku, pak jestli nechcem zavest do nejake casy a nakonec somrovali aspon peso. Vlada jim nakonec peso dal a pak jsme se radsi zvedli a sli jsme hledat autobusak, abychom meli check in, plus se z autobusaku po rozedneni stejnak nejlepe hleda ubytovani.

Nejdriv jsme dosli na prvni autobusak kde jsme asi po hodinovem zevlovani ve 4 hodiny rano pochopili ze tam jezdej jen ty nakladakz pro mistni a tak jsme se vydali na druhej autobusak kde uz konecne byl Viazul, ale mel otvirat az v sedm a tak jsme obsadili lavicky a po vzoru mistnich jsme si obmotali bagly okolo sebe a neklidnym polospankem jsme klimbali az do 7, kdy jsme si vsimli, ze Viazul ma uz otevreno a tak jsme si rezrvovali sedadla a vydali jsme se pred autobusak, kde jsme se nechali ulovit za 15 cuc na Casu a za 3 cuc za taxi. Taxikem jsme se vydali  konecne k posteli.

Bohuzel pokoj nebyl jeste pripraven a tak jsme si dali kafe u majitele a vyrazili jsme do mesta na neco rychleho  k jidlu, coz byl hot dog (ala kuba - je vtipne ze to kubanci prekladaj doslova jako teplej pes: perro caliene)

Pak uz jsme se vratili do casy a sli se ubytovat. Majitel mel jeste problem s vodou a rikal, ze za chvili prijde instalater, to nam bylo ale jedno a zhroutili jsme se do posteli a cekali jsme az to opravej abychom mohli jit spat.

Nakonec se tak stalo a my jsme az do jedne odpoledne spali.Po probuzeni a hygiene jsme si poradne prohledli Casu a zjistili jsme, ze jsme asi u nakeho tepleho paru, jelikoz tam byli vsude plysova zvirazratka a hlavne to jsou dva chlapi a meli meleho psika. Ale co je to aspon lacine :)

Do mesta jsme se vydali nejdriv na obed do restaurace, kterou nam doporucili a byla super. Konecne jsme ochutnali nejake mistni jidlo a jeste bylo dobre ochucene. Jmenuje se to Ropa Vieja a je to takovej gulas:) Jako predkrm jsme meli nake masove jdnohubky a to bylo taky super.


 Pak jsme se vydali k pomniku Che pred CPP budovou kde jsme cestou meli tu "cest' videt vlaky, ktere tu Che vykolejil za pomoci bagru.
Socha samotna je celkem trapna a mala. A Che tam ma male dite na ramenou.

Pak jsme se vydali na druhej konec mesta, kde je mauzoleum a pry s vetsi socha... A tak to taky bylo. Nejvic to pripomina Lenina v Praze, ale rekl bych ze v daleko mensim meritku. Do mauzoela vas ale nepustej s fotakem a batohem a tak jsme se s Vladou prostridali v hlidani bathu venku.

V mauzoelu neni nic moc videt jen kamenne desky, kde jsou ulozeny ostatky Che a jeho kamosu z Chilske revoluce, ktera nedopadla pro Che moc dobre :D . Druha mistnost se venuje uz jen Che a jsou tam fotky a jeho osobni veci.
Pak uz jsme zasli koupit jen pivka a sli  jsme hrat monopoly a spat, pac tady vlastne neni ani co videt.





Za co:  Kolik v CUC:
obed 13
chipsy a voda 4,5
pivo 7

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sri Lanka 14 - Prejezd do Galle

Rano jsme vstavali opravdu brzy, asi ve 3 rano. Byla tma a zima a na autobusak jsme se dostali celi rozlamani. Bali jsme se, ze bude vsude tma a zadni lide, ale par pekaren okolo autobusaku jelo opravdu nonstop pro lidi, co byli asi stejne sileni jako my a potrebovali se nekam v tuhle hodinu dostat. Za ctvrt hodiny autobus prijel, tak jsme hodili krosny do zavazadloveho prostoru a sli si vybrat mista. Doufali jsme, ze se bude dat v autobuse spat, ale opak byl pravdou. Vsechna okenka byla zavrena, ale dvere u ridice byly stale otevrene, a tak jsme meli po ceste dostatek studeneho vetru a o okenka se opirat nedalo, jelikoz mistni cesty a styly rizeni by vam spis vytvoril modriny na cele nez blahodarny spanek. Takze nezbyvalo, nez zkusit zavrit oci, o nic se neopirat a doufat, ze upadneme do komatu. To se nam nakonec podarilo. Nekdy v pul seste jsme se probudili, a tak jsem se kouknul na navigaci, kolik nam do Galle jeste zbejva. Se zdesenim jsem zjistil, ze ac je to primy spoj z Hatton

Kuba 17 - Varadero

Tentokrat jsme nevstali rano, ale az ve 12 a vydali jsme se vlastne rovnou na obed do restaurace, jako predchozi den a dali jsms si kvuli silne kocovine to same, jelikoz vcera to bylo dobre a byla toho hromada. Dnes to ovsem byla slabota. :( Pak jsme se sli tak nejak poflakovat po meste a zkusili jsme konecne plaz, bohuzel zaclo zase pršet a tak jsme si sedeli pod strom a cekali jestli neprestane prset. To se nestalo, ba naopak dest jeste zesilil a tak jame sli zpatky do naseho kutlohu s tim, ze nakoupime piva a chipsy. V kase jsme cas stravili popijenim a hranim a to az do vecera, kdy se vycasilo a tak jsme sli jeste k vode kousek od nas, kde byly palmy. Po koupacce jsme dali sraz s holkam z Vinales a sli jsme na veceri opet do te nasi restaurace, ta bohuzel uz nebyla dobra ani napotřetí, jelikoz jsem si dal hovezi a to bylo opravdu osklive a podrazkoidní. A tak jsme radsi nakoupili pivk a sli jsme hrat k holkam Monopoly, pac prej maj velkou hezkou kasu s terasama at

Sri Lanka 08 - Batticaloa a Arugam Bay

Rano jsme sice vstali brzo, ale nez jsme se zabalili a dali si caj, tak uz bylo skoro 10. Pri placeni jsme nezazili, zadnej velkej sok, za pokoj byla cena  1500 , za snidani 400, jen pak za tri konevky caje chtel 750 LKR, coz se nam nelibilo a sam to pak srazil alespon na 600 LKR, aby se nereklo. Dohromady tedy 4000 LKR za dva dny. Po placeni si nas odchytly dve Němky, ktere byly vedle ubytovane a prislo jim divne, ze jim nabizi vylet po zriceninach tuk tukem za cenu jen samotnych listku, a tak jsme jim prevypraveli nas pribeh s tim, ze je to bez listku a ze nam nekdo ve meste povidal, ze je to hodne prepalena cena a melo by to byt lacinejsi. Coz zaslechl i nas domaci a cestou se nas pak snazil presvedcit, ze muz co nam to rikal je opilec a lhar a ma nekolik deti a zena mu utekla, a tak pomlouva kde muze a ze to jde sehnat sice lacineji, ale ze bychom urcite nevideli vsechno. Coz jsme mu odkejvali, jelikoz jsme se nechteli poustet do zadnych dalsich sarvatek, ktere by v nasem pripade