Přeskočit na hlavní obsah

Kuba 14 - Santiago de Cuba

Ach ta rana, ani nevim proc pokazde zacinam stejnou vetou. Ale rano jsme zase vstali, tentokrat vsak nejedeme busem ve 4 rano, ale naopak jsme meli jet az v 8 vecer a tak jsme si schvalne v Case dali snidani na 9:00, aby jsme mohli co nejdele spat, nez nas budou chtit vyhodit z pokoje.

V devet nas cekala snidane v podobe oprazene veky (ktere tu rikaj chleba) a masla a vajickej s kafem a drink z tropickeho ovoce, u ktereho vzdycky zapomenu nazev driv nez si ho nekam napisu.

Po snidani jsme se pokusili jeste dostat do postele s tim, ze nas snad jen tak nevykopnou. Coz nebyla bohuzel pravda, pac pani domaci behem par minut zatukala s tim ze se mame pakovat. A tak jsme si pobalili veci a prestehovali jsme je dle vcerejsi domluvy k nim do pokoje s tim, ze si je vyzvedneme pozdeji.

Pak jsme se vydali do centra smenit dalsi Eura. Po smene jsme nakoupili par vod a sesli jsme dolu k pristavu, kde jsme se po utrpnem vyjednavani nechali ukecat na 10 CUC za svezeni do pevnosti od bicitaxikare, takze jsem myslel, ze nas za ty prachy tam zaveze on a budeme to mit s vyjizdkou, ale pak jsem se od Vladi  dozvedel, ze s nim jedem sehnat auto, ktere nas tam odveze a tak jsme se vydali na cestu s bicitaxi hledat auto. To se tomu panovi nakonec povedlo asi po 15 minutach a vyrazili jsme na cestu. Ta byla ani ne desetiminutova, takze jsme podle me trochu  ty dva kuplire preplatili. Vubec me tu sere jak tady funguje tohle domlouvani o cene, ktera vubec nereflektuje vzdalenost ani cas v nejakych pomerech.

Pevnost byla pekna, ale zase nas stahli o prachy, takze nas to stalo jako jizda taxikem. Po prohlidce a hlavne foceni vyhledu jsme zase nasedli do auta a dostali jsme se zpet k pristavu, kde jsme vypadli z auta a sli zpatky do centra. Narazili jsme na trh a pokoupili jedny z prvnich prezentu a zasli jsme si na obed do pizzerie kde jsme si dali celkem uchazejici spagety bolones a pak jsme se vydali hledat dalsi giftshopy do centra. Nakonec jsme koupili 15 lete rumy a jeste par doutniku za nizkou cenu. 

Pak jsem zahledl jeste pro mati zajimavou misku a tim jsme dnesni shopping povazovali za uzavreny a sli jsme zase zpet k pristavu, kde jsme si dali neco k piti a museli jsme zase odhanet prodrejce doutniku. Je jen komicke jak se cena pohybuje. My kupovali doutniky za 1 dolar kus. Cesi co jsme potkali drive kupovali dokonce za 4 dolar a tady jsme jen z nudy usmlouvali cenu za 25 doutniku na 12 dolaru :D ale stejnak jsme je nevzali, jelikoz jsme si dali slib, ze je koupime jedine, kdyz usmlouvame  celou krabici za 10 dolaru :)

Pak uz jsme jen zevlili koukali na more, hrali karty a odpocivali pred cestou. Asi hodinu pred odjezdem jsme se zvedli a sli nakoupit neco k jidlu a k piti pote jsme vyrazili zpatky do Casy se prevleknout. Panovi jsme slibili, ze o nem dame vedet na internetu a pak jsme se jiz vydali cekat ven pred kasu na taxi, ktere jsme si domluvili. Me se moc nelibilo, ze za 4 cuc pac jsem myslel, ze u pristavu chytnem nejake bicitaxi, ale Vlada to stihnul domluvit driv nez mi to doslo. Skoda pac pak se ukazako ze cesta k autobusu je asi tak necelej kilak takze jsme to mohli dojit i pesky, coz nam mohlo dojit jelikoz jsme tuhle cestu abslovovali uz vcera, ale asi jak jsme byli vcera mrtvi, tak nam to nemyslelo a delku cesty jsme nejak vytesnili z hlavy.

U nadrazi jsem cekal, ze budem zase cekat hodku na autobus,ale nakonec jsme nedoslo ani ke dverim nadrazi, jelikoz nam podnikavi taxikari zacali nabizet svezeni levneji nez byl bus a tak jsme na to nakonec kejvli a dali jsme se na netusenou jizdu smrti.

Pan jezdil jak blazen, ze zacatku jsme vezli jeste jednoho chlapa nekam a pak jeste policajta, aby jsme nemuseli platit pokutu, jelikoz to bylo neoficialnim taxi. Kdyz vsichni vystoupili, tak si taxikar posadil dopredu Vladu aby pripadne pred dalsima policajtama hral pritele jeho sestry z Evropy a ja zustal v zadu a s tim, ze mam drzet hubu a krok... No tak jsem zvedavej jak to dopadne. Kdybychom to ve stopadesati nabourali do nakeho stromu tady na tech vesnickejch cestach, tak jsme vas meli radi

Za co:  Kolik v CUC:
ubytovani a snidane santiago 16
taxi hrad v santiagu 10
voda 2
cigarety 3
obed 8,5
obraz 12
darky vlada 5
flasky 16
doutniky 4
darky 5
limonady 2
chipsy a susenky 6,9
musly tycinky 1
taxi santiago de cube na autobus 4
auto do santa clary 60
taxi po santa clare 2
taxi po santa clare 1

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sri Lanka 14 - Prejezd do Galle

Rano jsme vstavali opravdu brzy, asi ve 3 rano. Byla tma a zima a na autobusak jsme se dostali celi rozlamani. Bali jsme se, ze bude vsude tma a zadni lide, ale par pekaren okolo autobusaku jelo opravdu nonstop pro lidi, co byli asi stejne sileni jako my a potrebovali se nekam v tuhle hodinu dostat. Za ctvrt hodiny autobus prijel, tak jsme hodili krosny do zavazadloveho prostoru a sli si vybrat mista. Doufali jsme, ze se bude dat v autobuse spat, ale opak byl pravdou. Vsechna okenka byla zavrena, ale dvere u ridice byly stale otevrene, a tak jsme meli po ceste dostatek studeneho vetru a o okenka se opirat nedalo, jelikoz mistni cesty a styly rizeni by vam spis vytvoril modriny na cele nez blahodarny spanek. Takze nezbyvalo, nez zkusit zavrit oci, o nic se neopirat a doufat, ze upadneme do komatu. To se nam nakonec podarilo. Nekdy v pul seste jsme se probudili, a tak jsem se kouknul na navigaci, kolik nam do Galle jeste zbejva. Se zdesenim jsem zjistil, ze ac je to primy spoj z Hatton

Kuba 17 - Varadero

Tentokrat jsme nevstali rano, ale az ve 12 a vydali jsme se vlastne rovnou na obed do restaurace, jako predchozi den a dali jsms si kvuli silne kocovine to same, jelikoz vcera to bylo dobre a byla toho hromada. Dnes to ovsem byla slabota. :( Pak jsme se sli tak nejak poflakovat po meste a zkusili jsme konecne plaz, bohuzel zaclo zase pršet a tak jsme si sedeli pod strom a cekali jestli neprestane prset. To se nestalo, ba naopak dest jeste zesilil a tak jame sli zpatky do naseho kutlohu s tim, ze nakoupime piva a chipsy. V kase jsme cas stravili popijenim a hranim a to az do vecera, kdy se vycasilo a tak jsme sli jeste k vode kousek od nas, kde byly palmy. Po koupacce jsme dali sraz s holkam z Vinales a sli jsme na veceri opet do te nasi restaurace, ta bohuzel uz nebyla dobra ani napotřetí, jelikoz jsem si dal hovezi a to bylo opravdu osklive a podrazkoidní. A tak jsme radsi nakoupili pivk a sli jsme hrat k holkam Monopoly, pac prej maj velkou hezkou kasu s terasama at

Sri Lanka 08 - Batticaloa a Arugam Bay

Rano jsme sice vstali brzo, ale nez jsme se zabalili a dali si caj, tak uz bylo skoro 10. Pri placeni jsme nezazili, zadnej velkej sok, za pokoj byla cena  1500 , za snidani 400, jen pak za tri konevky caje chtel 750 LKR, coz se nam nelibilo a sam to pak srazil alespon na 600 LKR, aby se nereklo. Dohromady tedy 4000 LKR za dva dny. Po placeni si nas odchytly dve Němky, ktere byly vedle ubytovane a prislo jim divne, ze jim nabizi vylet po zriceninach tuk tukem za cenu jen samotnych listku, a tak jsme jim prevypraveli nas pribeh s tim, ze je to bez listku a ze nam nekdo ve meste povidal, ze je to hodne prepalena cena a melo by to byt lacinejsi. Coz zaslechl i nas domaci a cestou se nas pak snazil presvedcit, ze muz co nam to rikal je opilec a lhar a ma nekolik deti a zena mu utekla, a tak pomlouva kde muze a ze to jde sehnat sice lacineji, ale ze bychom urcite nevideli vsechno. Coz jsme mu odkejvali, jelikoz jsme se nechteli poustet do zadnych dalsich sarvatek, ktere by v nasem pripade